Читанка, Седмица 198

Съботните интервюта: Kanye West, Kobe Bryant, Tom Ford, Patrick Grant от E.Tautz и Norton & Sons (отново), Marilyn Manson, модният фотограф Sebastian Faena, Dirk Standen от Style.com, Dave Rowntree от Blur и Mark Loy от Spring Studios.

Индустриалният дизайнер Jonathan Ive е най-добрият продукт на Apple. Американският технологичен гигант има и ново попълнение отскоро: радиоводещият Zane Lowe напуска BBC, за да работи при тях. Guardian изброява няколко достойни причини защо ще им липсва.

Ляво: Kadir Nelson / Дясно: Anita Kunz

Ляво: Kadir Nelson / Дясно: Anita Kunz

The New Yorker отбелязва 90-тата си годишнина с девет корици от различни артисти и редовни сътрудници, които се заиграват с графичния талисман на легендарното списание, дендито с монокъл Eustace Tilley.

Къде се събират най-елегантните мъже в света на едно и също място и по едно и също време? На церемонията по раздаването на наградите Оскар през 1955 година, разбира се.

Catherine Deneuve в Дневна красавица, 1967

Catherine Deneuve в Дневна красавица, 1967

Списъкът тази седмица: 50 филма, които са много по-интересни и секси от Петдесет нюанса сиво. Empire пък споделя необикновената история на няколко вече легендарни, но съвсем неочаквани филмови хитове.

Open Democracy публикува още един материал по темата колко продажни и заблуждаващи са съвременните медии и защо редакциите и рекламните отдели трябва да съществуват независимо едни от други.

10 години YouTube – 10 години вайръл видео със 101 от най-запомнящите се видеоклипове от историята на платформата за видео споделяне.

Kate Lanphear не губи време начело на американския Maxim – списанието загърбва леко циците и набляга на мъжката мода с цели три сесии в първия брой на своя нов главен редактор. Какво още: най-добрите мъжки колекции от нюйоркската седмица на модата.

Steven Benedict създава паралелен свят с героите на братя Coen.

WhATA обявява победителите от годишния си архитектурен конкурс с мега забавен комикс по темата.

Mars One

Mars One

Стотина души са решени да прекарат остатъка от живота си на Марс.

Stanley Kubrick работи като талантлив и млад фотограф много преди да започне да се занимава с кино.

Scott Eastwood © Randall Mesdon / Mr Porter

Scott Eastwood © Randall Mesdon / Mr Porter

В новия журнал на Mr Porter: наистина жесток кратък филм за пътешествията на J G Francis от Mercedes Motoring, актьорът Scott Eastwood и наръчник как да получаваме и благодарим за награди.

Ислямска държава може да печели награди с графичния дизайн на пропагандното си списание Dabiq.

Приятно четене и хубав уикенд.