Читанка, Седмица 110

© Robert Oades

Robert Oades снима полароиди с моделки извън работно време и му се получава доста добре. В същото време провокативният фотограф Walter Pfeiffer твърди, че интернет порното е видяло сметката на нашето въображение. Май е прав.

Историята на корицата на New York Magazine след урагана Sandy ни запознава с това как се прави списание в наводнен офисФенските корици на Великият Гетсби пък са в пъти по-добри от последното българско издание.

Графичният дизайнер Saul Bass е автор на част от най-легендарните отварящи кредити в историята на киното.

Cecilia Dean от Visionaire се вълнува не само от модата, но и от екологичния аспект на индустрията и здравословното хранене. Бутикът Trash and Vaudeville е един от последните останали бастиони на пънка в Ню Йорк.

Ирмена Чичикова © Цветелина Белутова

LIGHT тази седмица – репортаж от фестивала на сливата в Троян, Ирмена Чичикова и 20 въпроса към Мисирков и Богданов.

Александър Жеков, Ивайло Нойзи Цветков и Емил Захариев са познатите пораснали момчета зад новата рекламна агенция My Wonderful.

Наръчник за джобните кърпички за сако, защото са най-добрият и лесен начин да вкараме елегантност в мъжкия външен вид за нула време.

Mahmoud Ahmadinejad © Daniella Zalcman

Издателят на Monocle, Tyler Brûlé, си намира нови приятели на Босфора докато Guardian проследяват еволюцията на стила на иранския президент Mahmoud Ahmadinejad.

Легендарният 81-годишен основател на Elektra Records, Jac Holzman, има ясна идея за бъдещето на музикалната индустрия. Hugh Laurie пък изпитва много по-голямо удоволствие от музиката, отколкото от филмовите си роли и Д-р Хаус. Trent Reznor има интересни спомени от 30-годишния си опит със фестивалите. Romy от The xx – също.

Музика в цифри: 10 важни песни на Queens of The Stone Age, който трябва да слушате, официалната статистика за най-старата рок група в света – The Rolling Stones + 20 факта, които може би не знаете за 2Pac & Biggie, а също и още 30 за Daft Punk.

Приятно четене и хубав уикенд.