Читанка, Седмица 67

[vimeo]http://vimeo.com/43426940[/vimeo]

Историята на рок музиката в 100 рифа, изсвирени последователно от Alex Chadwick. Евала.

Съботното (видео интервю) – фантастичният моден журналист Colin McDowell с интересни истории и мъдрост за младостта, кариерата в модата и таланта. Вълчо Калудов се е срещнал с Нели Гочева – редактор в списание Monocle. И накрая Ricky Saiz от SUPREME за POST NEW.

Новия таблет от Google и Asus изглежда като достоен конкурент на Fire-a на Amazon и донякъде на iPad. Alexia Tsotsis разсъждава върху проблемите на гиганта.

Мега-макро фотографии от The Big Picture. Не можем да пропуснем и книгата Photojournalists on War с личните истории и фотографии на хората, които снимат войните в Ирак и Афганистан година след година.

Последният брой на Mr Porter е посветен на James Bond и неговия създател Ian Fleming. Посетете и тематичната изложба в The Barbican ако имате възможност. Освен това редакторите на сайта продължават да внимават за принтове и графични детайли по време на седмиците на модата.

Животът на мъжете порно звезди като James Deen въобще не е толкова лесен, колкото си мислим.

Съотношението на хора и огнестрелни оръжия в Щатите е почти 1:1. И за да не ги споменаваме само с лошо, GQ са направили удобен списък с нещата, които Америка прави по-добре от другите. Късите костюми са едно от тях. oki-ni публикуват интервю с Thom Browne по повод на новата му колекция, която може да се поръчва и с персонализирани етикети.

Най-добрите готвачи в Торонто разкриват тайните си през месец юли.

Може би The Stone Roses щяха да бъдат по-големи от The Beatles, но алчният им мениджър успява да ги съсипе. Те му го връщат тъпкано с фантастично завръщане пред 250 хиляди човека за три дни в манчестърския Heaton Park.

Frank Ocean получава напълно заслужено профил в The New York Times. Хип-хоп светът реагира изненадващо положително на неговото разкритие за първата му любoв с мъж.

Какви са хората, които водят войните на Америка от удобното далечно разстояние на компютъра за управление на безпилотни бомбардировачи?

Борислав Колев представя своя документален филм за Христо Стоичков.

Приятно четене и хубав уикенд.