Belgrade Design Week 2011

Шестото издание на Belgrade Design Week ще завладее сръбската столица в дните между 23 и 28 май. Тазгодишното събитие се върти около темата Future, като сутрешните сесии и лекции ще са свързани най-вече с локалната сцена и развитието на дизайна в Сърбия, а следобедните събития ще са ръководени от едни от най-ярките умове на 21 век (бел. ред. – по думи на организаторите – Greatest minds of the 21st Century).

Някой от лекторите на 3-дневната конференция са испанският дизайнер Javier Mariscal, финландският дизайнер на мебели Harri Koskinen, Neville Brody, Simon Waterfall и Daljit Singh, а дори не е нужно да споменаваме за появяването на Onedotzero, Mother London и Wieden + Kennedy.

Освен лекциите ще има и т.нар. workshops на хора като Gary Hustwit (човекът направил трилогията Helvetica, Objectified, Urbanized), който ще се заеме с това да разкаже как се правят документални филми, свързани с нещата около нас. Освен него ще можем да чуем малко ноу-хау за корпоративната любов от шведските ни приятели от Snask и малко съвети от Bozana Komljenovic (от архитектурното студио на Zaha Hadid).

За повече информация, пълна програма и билети посетете сайта на Belgrade Design Week.