Читанка, Том 5

Април е доста променлив откъм температури и валежи, джентълмените от Street Etiquettе разсъждават малко върху тренчкота и мястото му в гардероба и междувременно се снимат по най-добрия възможен начин.

Онлайн пазаруването е най-доброто скъсяване на ходенето по мъките и не особено интересните магазини в София, Wall Street Journal публикуват поредния си материал за това как все повече мъже прибягват до мишката, плюс това представят най-добрите сайтове за пазаруване, съвети и промотиране на дрехи чрез съдържание.

Въпроси и отговори, инициирани между Chris Wallace от GiltMANual и Andy Spade. Gopher Illustrated интервюира Tyler Brulé, създателят на Monocle. A Style.com пускат интересен петъчен разговор със Scott Schuman, по-известен като The Sartorialist. Какво е значението на уличната фотография в исторически план и кои са фотографите/колеги, които уважава…

Rachel Johnson е жената, която обича големите звезди в NBA.

Няколко полезни съвета от GQ за пестеливо и правилно пазаруване за гардероба.

Редакторите на GiltMANual размишляват върху това дали е уместно да носим къси панталони в града и офиса и какви са преимуществата и негативите им. (Не – ред.)

Последния проект на дизайнерите Peter Botazzi и Denish Bonapace е нагледен пример как да използваме стари мебели и предмети в раззеленяването на пространствата около нас.

Няколко съвета за леда, който си слагаме в напитките, разновидностите му и как да си направим лед вкъщи.

Как така Lookatme.ru е най-влиятелният моден сайт, за когото никога не сме чували?

Докато всички се вълнуват от роклята на Kate Middleton, малко хора обръщат внимание на костюма на Prince William и традициите на Savile Row. Кралската сватба ще генерира приходи за британската икономика на стойност повече от половин милиард паунда.

Преди да стане режисьор, Stanley Kubrick е бил доста талантлив фотограф.

Guardian публикуват интересен текст от автора на нова книга за Johhny Cash.

Подсказано от Борислав Банев: Jesse Pearson e главен редактор на Vice през последните седем години, който култивира силни гонзо текстове и обезкостяващи интервюта с хора катоBret Easton Ellis, David Lynch и William Gibson. Чисто новият му блог ще проследява развитието на Jesse занапред.

От рубриката Нашите момичета:
PJ Harvey се разголва, този път не буквално, пред Guardian, за двайсетте си години в музиката, осемте албума  и емоциите, които стоят в дъното на последния й шедьовър от тази година – Let England Shake. Плюс вдъхновяваща фотогалерия на Debbie Harry от Blondie. И за финал, малко голи руси супермодели с красиви гърди в сесия на Ellen von Unwerth. Предупреждаваме, че не е особено безопасно да отваряте последния линк в офиса, пред родителите и най-вече пред човека до вас.

И накрая, малко безсрамна самореклама и шумни тостове с шампанско и водка: Еленко е писал за нас.