Fantastic Mr. Fox

Попитахме Богдан Русев от любимия ни туитър-блог с микрорецензии за кино (добре де, единствения туитър-блог с микрорецензии за кино) за трите най-важни неща, които трябва да се кажат за един филм в 140 знака. Ето какво ни отговори:

1. Оригиналното заглавие

В противен случай има реална опасност да не разбера за кой филм става дума. Все пак живеем в държава, в която The Expendables очевидно не е достатъчно яко за киноразпространителите, които предпочитат да заложат на нещо като «Непобедимите», «Смъртоносната бойна команда» или «Жестоките наемни войници, които са супер опасни машини за убиване».

2. Една причина да го гледам

«The Uninvited е интелигентен хорър/трилър за младо момиче, което общува с духовете на мъртвите, за да разкрие тайната на убийството на майка си» не ми е достатъчно. Трябва ми и «…с Емили Браунинг».

3. Само филми, които съм гледал; всички филми, които съм гледал

За писачите за филми, които не са ги гледали, има специално дизайниран кръг на ада. Но според мен е също толкова зло да премълчавам някои от заглавията, които съм гледал, за да се изкарам с по-добър вкус. Ip Man 2 отне два часа от живота ми и няма да е честно да скрия този факт.