Dutch Design Week 2010

Започналият преди 2 дни Dutch Design Week се случва за девети път и е най-големият подобен форум в „ниската земя“. Айндховен ще приюти очакваните около 1500 участници, които ще излагат и говорят за своята работа. През деветте дни на изложението ще може да се види всичко от продуктов и мебелен дизайн, та до визуална обработка на храна и платове. Градът предлага на гостите и участниците 60 сцени, като се подтиква преходът между тях да става пеша или на колело.

Atelierdorp

Макар и да се разделиха преди време и всеки да пое по пътя си, колективът Dorp не спират да се обединяват и да работят заедно. В стар завод на Philips (който вече е тяхна собственост) те огранизират последната си изложба, като някои от участващите дизайнери са Paloma Castaño Sanchez, Djim Berger, Lizanne Dirkx, Nicolette Bodewes, Nacho Carbonell, Charlotte Dumoncel d’Argence, Alejandro Cerón т.н.

Eat, Drink, Design

Няколко специално построени за събитието ресторанти стават платформа за изложби, дискусии и добра кухня. Трюфели, истинско добро еспресо и дизайнерска вечеря (каквото и да значи това) ще помагат да разберем по-добре работата на EXPO Lies Arts, Maarten Baas, Maarten Baptist, Joost van Bleiswijk, BCXSY, Sander Boeijink, Nienke Sybrandy en Jeroen Wand (Grondvormen), Kiki van Eijk и много други.

Graduation Show 2010

Дългоочакваната изложба на завършващите Айндховенската дизайн академия ще бъде изложена в сградата на училището. На показ ще бъдат точно 132 неща, изследващи глобализация, дигиталицаия, градска мобилност и, разбира се, финансовата криза.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KHDLp8hW6hg&feature=player_embedded[/youtube]

За повече информация и пълната програма на фестивала — Dutch Design Week