СЕЛЕКЦИЯ: Още два цвята за Fenty х Puma Avanti

Rihanna намира малко време от отглеждането на деца, любовта с Rocky и правенето на милиарди от бельо и грим, за да се разпише още веднъж под договора си с Puma.

Втората част от колаборацията на Fenty с Аvanti (моделът, не любимата квартална верига за алкохол) добавя два нови цвята за симпатичните унисекс маратонки, създадени като хибрид между два от най-емблематичните модели на немския спортен гигант.

Силуетът ги издава веднага – Avanti съчетава висококачествената кожа и линия на футболните обувки King (роден в емблематичната година 1968 и носен от футболните легенди Eusebio, Pelé и Maradona) с външната подметка на традиционната обувка за бягане Easy Rider. Цялостната дизайн идея зад Avanti=to е вдъхновена от материалите и цветовете на ретро спортните обувки, а втората част от колекцията се предлага в тъмнозелено и тъмносиньо.

И двете разцветки на второто Avanti са изработени от кожа, обработена с маслени бои и се разпознават отдалеч по тоналната кожена лента с кожени кантове, златното Fenty лого в страничното прозорче, релефното Fenty на езика, релефната подметка с кръгъл грайфер и високо укрепена яка и, разбира се, златното F на лявата и златната котка на дясната обувка, за да не объркаме коя на кой крак.

Всъщност, по-запознатите следят еволюцията на Avanti още от колаборацията Jil Sander King, която излиза през 1998 и вдъхновява всички следващи реинкарнации на Avanti. Цената не е съвсем аванта, но универсалият им характер ги вкарва като приятна алтернатива за ежедневно носене.

Fenty x Puma Avanti струва 150 лева (1-4), 170 лева (4-8) и 320 лева (възрастни и обикновени лопатари) онлайн и в софийския магазин на Puma в Paradise Center.