ГАЛЕРИЯ: 12 БГ артисти с безплатна колекция плакати за 8 март

© Илиан Илиев за Fine Acts

Добрите хора от Fine Acts организират пореден спринт за артистични муниции. Глобалното креативно студио за социална въздействие ангажира 12 от най-изявените млади български визуални артисти за безплатна колекция плакати, посветени на 8 март и правата на жените.

Само за един уикенд, Александра Георгиева–Sa6ettu, Анина Такеф, Атанас Гиев, Даниела Янкова, Деси Баева, Жана Миткова, Ива Димитрова, Изабела Маркова, Илиан Илиев, Момчил Захариев, Николета Носовска и Ясен Згуровски успяват създадат повече от дузина добри плакати на български и английски, които могат да бъдат използвани и адаптирани свободно под Creative Commons лиценз от организации и активисти.

© Анина Такеф за Fine Acts

Всеки може да ползва колекцията, като директно свали и отпечата свой плакат за протест или шествието довечера, да създаде свои онлайн материали по темата или като повод да говори за правата на жените по един по-ангажиращ начин. Както се подразбира, няма лошо да ги споделяте и онлайн в социалните мрежи, стига да е по предназначение.

© Момчил Захариев за Fine Acts
© Александра Георгиева-Sa6ettu за Fine Acts
© Ясен Згуровски за Fine Acts
© Ива Димитрова за Fine Acts
Деси Баева © Илиан Илиев за Fine Acts
© Изабела Маркова за Fine Acts
© Атанас Гиев за Fine Acts
Даниела Янкова © Илиан Илиев за Fine Acts
© Николета Носовска за Fine Acts
© Жана Миткова за Fine Acts
© Илиан Илиев за Fine Acts

Цялата колекция безплатни плакати за 8 март е достъпна за свободно сваляне тук. Oще десетки илюстрации от колекцията на The Greats за женски права има тук.