Hype Williams пунтира Slim Aarons за канабис бранда на Jay-Z

Slim Aarons не крие, че обича да снима привлекателни хора, които правят привлекателни неща на привлекателни места. Емблематичните му кадри на много богати и много бели бонвивани са синоним на добрия джет-сет живот, лукс и красота от втората половина на ХХ век – идеалната референция за амбициозен визионер, бизнесмен и рапър като Jay-Z, който преоткрива гледната точка на американския фотограф в последната кампания на своята канабис марка.

Модерната идея за готин живот на Monogram се манифестира в осъвременени и почти дословни реплики на част от най-известните кадри на Aarons. Знаковият режисьор на 90-арски хип-хоп и рап клипове Hype Williams снима новата инкарнация на серията с клюки край басейна (Keep Your Cool, Desert House Party, Poolside Glamour, Leisure and Fashion и други кадри) с осъвременен ансамбъл от популярни герои, които не си дават много зор да ни убеждават как канабис културата заема важно, да не кажем централно място в сърцето на съвременния лукс.

За разлика от оригиналните кадри, заснети в прословутата къща на Richard Neutra, Monogram свива дебелите масури и спретва лежерен зноен следобед за талантите Chika, рапъра Curren$y, нюйоркското трио кулинарни експерти и активисти Ghetto Gastro, дизайнера и стилист Aleali May и моделката Slick Woods в не по-малко легендарната модернистична къща на Frank Sinаtra в Палм Спрингс. Следващите епизоди от кампанията са планирани за началото на есента, за да съвпаднат с премиерата на нова монография на Slim Aarons от щатското издателство Abrams.

Макар да излиза точно навреме за международния ден на марихуаната (20 април), новата кампания не е само добър маркетинг, но и доста умна идея за смяна на наратива и борба с предразсъдъците и обществената стигма върху тази култура. Според Williams, социалните нагласи за тревата са се променили значително през последните двайсетина години. Ако питате мен и моите връстници какво е добър живот днес, тревата определено има място в него. Независимо дали пушим, за да се вдъхновим творчески или за да отпразнуваме някое постижение, канабисът заема подобаващо място в съвременната култура.

Цялата кампания на Monogram e онлайн тук.